Surpriza din parbriz.

Pornesc azi dimineata catre masina parcata in fata casei unde stau, si observ de la departare ceva in parbriz.

Zic, la draq! Sa nu fi luat iara vreo amenda , ca mi-am parcat-o odata pe partea cealalta a drumului si a doua zi m-am trezit cu o amenda de 50 de euro. Dar nu s-au mai obosit sa o trimita in Romania. Masina mea fiind inscrisa in Romania  si cu numere romanesti.

Cand ajung la masina vad mai bine ce era !

Numarul din septembrie al revistei „Treziti-va! , insotit de un post-it pe care scrie (in caz ca nu descifrati) ” multe meck , Diek Aalten (numele si prenumele) Narcisztraat 11 (ca sa stiu unde sa il gasesc) . Revista aceasta este editata si impartita de catre cei din cultul „Martorii lui Jehova” in caz ca nu stiati, dar ma indoiesc.

Acum, am doua nelamuriri .

Prima , omul asta a luat legatura cu cei din Romania sa ii trimita un exemplar sau are cate unul in fiecare limba prin casa sa , si planuia chestia asta mai de mult , fiind premeditata sau spontana ?

Si a doua, de ce simt oameni acestia nevoia sa incerce sa ne converteasca chiar intr-atat, adica ce ii determina ?

5 răspunsuri la „Surpriza din parbriz.

 1. Cum ce-i determina? hahaha Banii dude, banii. Si-n religia lor cotizezi intr-un mare sistem piramidal. Sunt unii care au facut averi prin fatarnicie si „salvarea” sufletelor.

 2. Bun, sa zicem ca ai dreptate. Dar daca eu is sarac lipit pamantului, spre exemplu, nu ma primesc? E un pont bun asta, ar trebuii sa ma duc la adresa aia si sa le zic ca is sarac , am nevoie de bani, sa ma ajute cu chiria, oare m-ar primi ?

 3. Orice sarman mai are un taler, ei spera sa-l dai pentru binele credintei. :)) Cred ca te vor ajuta, dar nu cred ca le vrei ajutorul. Stii ce au facut pentru mine, astia? M-au dus catre blogul tau. Imi place si o sa continui sa-l citesc, postul cu ardeleanul din tine a fost bestial. 😀

 4. Chiar daca ai postat relatarea din anul 2010 eu abia acum am observat-o si iti raspun la intrebare findca sunt martor al lui Iehova. Ai primit acea revista deoarece acea persoana a vazut ca ai numere romanesti la masina si avea reviste in limba romana findca probabil ii cauta pe romani ca sa le vorbeasca despre biblie si Dumnezeu.

  La a doua intrebare, ceea ce ii determina sa caute oameni pentru a le vorbi din biblie este Credinta sincera pe care o au in biblie si in Dumnezeu, iar mai concret in biblie este scris cum Isus le spune apostolilor in evanghelia dupa matei: „Duceti-va si faceti discipoli din oamenii tuturor natiunilor botezandu-i si invatandu-i sa respecte tot ce v-am poruncit iar eu voi fi cu voi pana la sfarsit”.

  Acest lucru ei fac voluntar si pe cheltuiala proprie in timpul liber. De asemenea un alt verset biblic arata ca trebuie ” sa le vorbim oamenilor pentru a nu purta vina de sange” , adica daca legea lui Dumnezeu porunceste ca oamenii sa cunoasca adevarului despre El si respectarea poruncilor atunci orice crestin prin credinta ce o are este indemnat sa le faca de cunoscut tuturor oamenilor aceste adevaruri si porunci astfel incat in ziua judecatii sa nu existe scuze din partea oamenilor precum ca mie nu mi-a spus nimeni sau eu nu am stiut.

  Iar oamenii care nu doresc sa cunoasca adevarul despre Dumnezeu si poruncile sale si refuza sa asculte mesajul care li se predica, ei nu vor avea nicio scuza in ziua judecatii, iar martorii lui iehova au constiinta curata ca au facut tot posibilul sa discute cu oamenii si astfel nu au nicio vina daca oamenii nu au dat atentie mesajului lor. in schimb daca un crestin vede ca prietenul lui nu a citit niciodata biblia si nu prea stie multe despre Dumnezeu si el nu incearca sa il ajute pe acest prieten sa il cunoasca, atunci la judecata, crestinul va fi judecat pentru faptul ca nu a predicat si va purta vina de sange, adica daca ar fi predicat acelui prieten probabil porietenul il asculta si primea salvarea de la dumnezeu pentru a trai vesnic in paradis pe pamant, dar cum acest crestin nu a facut acest lucru, evident nici prietenul lui nu a putut sa primeasca viata vesnica de la dumnezeu.

  in caz ca ar mai fi si alte intrebari cu placere pot raspunde. numai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s