De ce erau mai ” fericiti ” (stra-)bunicii nostri.

Cateva exemple de tratamente care ,desi intre timp au disparut, erau destul de populare la vremea lor.

 ” Heroin ” de la Bayer, unul dintre primele produse ale, acum binecunoscutei firme producatoare de medicamente. Comercializat intre 1890 si 1920, ca un medicament pentru tuse . Numele i se trage de la cuvantul german „heroisch” pentru efectele eroice pe care le avea asupra utilizatorului. Se comercializa ca un medicament , care nu provoca dependanta, abia mai apoi s-a descoperit ca Heroina era unul dintre drogurile care ofera cea mai mare dependenta .

Picaturile de cocaina (1885).

Erau comercializate ca un remediu rapid pentru durerile de masea la pretul de 15 centi. Foarte populare pentru copii in 1885. Produsul avea ca motto „Nu doar omoara durerea, ii face si pe copii mai fericiti „

Tabletele de cocaina (1900).

 Recomandate in doza maxima pentru fiecare solist , cantaret, si orator. Avand ca motto ” E grozav in a-ti repara vocea”

Mix-ul de Opiu cu alcool de la „Stickney and Poor” pentru copii nou-nascuti.

Dozajul se poate observa in poza alaturata.

Sau poate ati fi vrut sa incercati putin Vin de Coca ?

Vinul de coca este un amestec de vin cu coca, printle cele mai cunoscute era „Metcalf” care era comercializat aproape peste tot si care continea cocaina in stare pura. Conform celor care il comercializau „te facea mai fericit si era si medicament ”

Dar cel mai popular sau cunoscut ,pe vremea aceea , era Vin-ul Marianni, comercializat ca un tonic. Se spune ca papa Leo XIII purta mereu o sticla cu el, ba mai mult i-a acordat si Medalia de Aur a Vaticanului creatorului ei Angelo Mariani.

Interesant e ca, acest tonic a fost probabil bautura care l-a inspirat pe J. Pemberton atunci cand a creat vinul sau de coca (intentionat in scop terapeutic), „Pemberton’s French Wine Coca” avand o reteta asemanatoare cu reteta Coca Cola. Apoi mai tarziu , din cauza prohibitiiei, a renuntat la alcool in reteta, si a creat reteta originala de Coca Cola, ca bautura racoritoare . Produsul Coca Cola in varianta sa „cocainizata” a fost comercializat insa doar o perioada foarte scurta , vreo 20 de ani . De la 1906, se produce insa din frunzele de coca decocainizate .

Vorba  americanilor  ” the good old times „.

4 răspunsuri la „De ce erau mai ” fericiti ” (stra-)bunicii nostri.

  1. Pingback: Va place imnul CM din Africa 2010? « Calator in lume …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s