5..4..3..2..1

Nu mai avem timp , fiecare generatie care se naste are tot mai putin timp.
Ce inseamna civilizatia , avansul? Inseamna arta de-ti imparti timpul liber cat mai productiv.
Ne organizam timpul liber si am creat zeci de dispozitive care
ne ajuta sa ajungem mai repede unde vrem, sa comunicam mai repede, sa ne miscam mai repede, sa ne organizam timpul.
Evoluam si intre timp uitam de noi, lucram 8 ore, dormim 8 ore, stam pe internet 1 ora,
mancam, facem curat, mergem la magazin,la sala, sau ne impartim timpul liber cu prieteni, cu televizorul cu internetul,
cu consola, trimitand intre timp mesaje si vorbind la telefon, in timp ce raspunzi la un commentariu pe hi5 sau facebook si scriind si pe twitter toate astea, si.. la dracu a mai trecut o zi !

Stam in trafic , sau pe canapea, sau dormim, lenevim si stam la birou.

Dar stam.

Si timpul se scurge, inbatranim si nu mai avem timp pentru nimic, ne plangem tot timpul ca nu avem timp, si ca nu putem face ce am vrea, dar probabil copii tai nu vor avea nici macar atat timp cat ai avut tu.

Suntem obositi, al dracu de obositi, tot timpul.

Suntem palizi, suntem dependenti de dispozitive, si incet , incet ne robotizam.
 
Am si uitat ce simpla era viata inainte..

9 răspunsuri la „5..4..3..2..1

  1. Ai scris un articol foarte frumos, asa e. Vad oameni dimineata care fug spre munca prin gari/statii, mamici care isi iau copiii de la gradinita si conduc 70 in zona de 30, fara sa se gandeasca ca pe acolo ar putea trece alti copii.

    Apropos de stat, ca zici ca mai si stam:
    Vad reclame „Hier finden Sie alles für die küche. mehr zeit zum leben” (aici gasiti toate (aparatele) de bucatarie. mai mult timp de trait). Adica cum, daca speli o cana cu mana in loc s-o bagi in masina de spalat vase, daca bati spuma de ou cu furculita si nu cu mixerul NU MAI TRAIESC, adica am murit, sau vrea sa zica ca timpul ala e mort?

    Eu cred ca avem mult mai mult timp decat inainte: avem timp sa ne pese de capra vecinului, de cate o depresie, de un flirt cu colegul/colega noua, de cate o amanta/amant. Avem timp liber, timp sa vorbim vorbe goale, avem timp sa ne plictisim, sa taiem firul in patru in analiza batului de chibrit, foarte „importanta” vietii de altfel.

    Avem timp. Speranta de viata nu s-a scurtat, s-a lungit, cel putin asa spun statisticile. Traim mai mult, dar nu MAI BINE.

    salutari din alt colt de lume

  2. Asa este, depresiva chestia, dar daca ai prea mult timp liber , probabil te apuci de chestii non-productive ca mine si iti dezvolti tot mai multe vicii. Nu ca nu ar fi mai bine decat alternativa. Dar acum sunt un membru productiv al societatii, cel putin inca o luna, si chiar ajut oamenii :P, acum 5 minute tocmai m-a sunat o chiriasa de culoare ca are un sobolan cat o vaca in aragaz:)) si voi pierde cu placere 10 minute din viata sa-l vanez.

Lasă un comentariu