Agentie pentru a inchiria/cumpara o locuinta.

In Olanda majoritatea caselor, apartamentelor si camerelor sunt inchiriate prin agentii imobiliare (makelaar)

De obicei majoritatea camerelor/locuintelor se inchiriaza fara mobila si sunt all inclusive (adica in pretul chiriei este inclusa si plata utilitatilor ) .

Aceste agentii , de obicei percep un comision de inscriere pe site pentru a vedea anunturile, (intre 10 – 40 de euro ) si pentru a raspunde la ele . De asemenea altele percep un comision de vizitare a acestor locuinte , si un comision egal cu prima luna de chirie (fara taxe) pentru a inchiria o locuinta . Ce inseamna asta? Pai, concret daca chiria este de ex 300 de euro (ptr o camera) atunci veti plati in prima luna cam de 3X chiria, adica cam 900 , de unde o chirie , o garantie (pe care o primiti inapoi daca totul este Ok) si comisionul ptr agentie.   

Pentru cei care isi cauta o camera sau o locuinta in Olanda , va recomand agentia mea (adica cea de la care inchiriez eu).

http://rotsvast.nl/en/Home/

 Pagina este (si) in engleza, si nu trebuie sa platiti pentru a vedea anunturile. De asemenea au birouri cam in toata Olanda. In schimb daca doriti sa le vizitati , veti platii la agentie o taxa de vizitare de 40 de euro (ptr a vizita cateva ) . Daca va decideti sa inchiriati o locuinta atunci veti platii si comisionul pentru agentie.

Daca aveti servici in Olanda, atunci aveti nevoie de contractul de lucru si de un cont bancar . Daca nu le aveti pe acestea, atunci veti avea nevoie de o persoana (olandeza, sau care indeplineste cererile) care sa garanteze pentru voi, si s-ar putea sa va ceara garantie suplimentara . 

Sper sa va ajute la ceva, si daca stiti si alte agentii la fel de, sau poate mai bune, feel free to share.

4 răspunsuri la „Agentie pentru a inchiria/cumpara o locuinta.

  1. Mi se pare ciudat că majoritatea locuințelor la închiriat sunt nemobilate. Eu am căutat destul de mult să găsesc mobilat. Ai idee cam cât costă să mobilezi două camere (cameră de zi + dormitor) și cam cât costă să te muți cu tot cu mobilă?

    • Da si mie la fel, dar asta e probabil pentru ca le place sa isi aduca ei mobila lor . In general locuintele mobilate sunt putin mai scumpe, dar sunt foarte rare .
      Exicta asa numitele „kringloop-uri” adica magazine de mobila second hand , sunt cam peste tot si la preturi poti sa te targuiesti cu ei . Eu am cumparat doua dulapioare de lemn cu 30 de euro, cateva tablouri la 5 euro :)). Un pat e undeva la 60- 100, canapea tot asa, sifonier cam tot asa. Deci la 2 camere sa le mobilezi ma gandesc ca ajungi la cateva sute daca vrei mobila second hand , si desigur depinde de ce alegeri, sau gusturi ai . Daca ai cunostinte prin Olanda, colegi, poti mai bine sa ii intrebi direct pe ei. In general au o gramada de mobila pe acasa pe care nu o mai folosesc. Si partea naspa e ca daca vor sa o deea la second hand, mai trebuie sa si plateasca pentru asta cateodata, asa ca mai bine ti-o dau gratis sau o pun pe internet ,de ex marktplaats.nl . Eu am primit majoritatea mobilei (pat,canapea de piele,frigider, masa )de la prietenii unui prieten, asa ca merita sa incerci .

  2. Pingback: 2 zile de cacat, ABN Amro e o banca de hoti ! « Calator in lume …

  3. Puteti sa inchiriati case mobilate la preturi acceptabile in parcuri de recreatie (cum spun ei)recreatiepark linga fiecare oras,gasiti pe net.

Lasă un comentariu